Supa crema de sparanghel
Mod de preparare
Toacă o ceapă și călește-o într-o lingură de unt, apoi adaugă 3 litri de apă și fierbe morcovii,
cartoful, țelina și păstârnacul, toate întregi, dar spălate și curățate de coajă.
După 30-40 de minute, când supa a mai scazut si legumele au fiert, strecoară supa.
Toacă cealaltă ceapă mărunt și calește-o în restul de unt pentru 5-6 minute, la foc mic.
Adaugă supa strecurata, iar cand aceasta fierbe adaugă sparanghelul spălat și tocat bucatele.
Lăsa cratița pe foc pană când vezi că sparanghelul se zdrobește ușor atunci când îl presezi de marginea cratitei.
Pune supa, fără sa o strecori, într-un blender vertical, sau folosește
unul submersibil pentru a obține supa-crema. Pune din nou cratița pe foc, adaugă
condimentele după gust si smântâna pentru gătit. Amestecă pentru încă 1-2 minute și
servește supa cu parmezan presărat deasupra și cu crutoane.
Ingrediente:
3 linguri de unt;
2 cepe mari;
1 telina;
2 morcovi;
1 pastarnac;
1 cartof;
nucsoara;
800-900 grame de sparanghel;
sare si piper;

Supa crema de sparanghel
Nu m-am putut abtine sa comentez. Perfect scris!