SparanghelOLT.ro
Pagina principala.
Retete.
Proprietati sparanghel.
Sfaturi de cultivare sparanghel.
Contact.
Copyright ©  www.sparanghelolt.ro - All rights reserved. Made By Marius Ilie.
Cumpara sparanghel bio produs in Romania

Contact:

Facebook:

@SparanghelOLT

Instagram:

@SparanghelOLT

Youtube:

@SparanghelOLT

Marius Ilie - 0759069128

 

 

Te rog sa lasi un like

Ajuta enorm!!!

 

Sparanghel produs in Romania
Judetul OLT - Com. Draghiceni
Sparanghel proaspat
Sparanghel bio 100%

Benefic in lupta cu cancerul – sursa bogata de glutation, sparanghelul ajuta la uciderea celulelor cancerigene. Asadar, consumul de sparanghel este recomandat persoanelor care se lupta cu cancerul de colon, de plamani, osos ori cu cancerul la san.

 

Previne aparitia pietrelor la rinichi – sparanghelul functioneaza precum un diuretic natural, ajutand organismul sa elimine sarea in exces, precum si fluidele. Intrucat elimina toxinele din rinichi, consumul de sparanghel previne formarea pietrelor la rinichi.

 

Scade riscul de diabet de tip 2 – riscul de diabet de tip 2 creste odata cu aparitia inflamatiei, ceea ce inseamna ca proprietatile antiinflamatoare ale sparanghelului ajuta la prevenirea aparitiei diabetului.

Vitamine si minerale continute de sparanghel

Sparanghelul contine o multime de vitamine, inclusiv vitaminele A, E, K, si B6, in cantitati relativ mari. Doar cateva bucati de sparanghel contin 22% din valoarea zilnica recomandata de acid folic, care este responsabil pentru mentinerea sanatatii.

 

Aceasta planta contine cantitati mai mici sau mai mari de minerale esentiale, care includ calciu, fier, potasiu, cupru, mangan si seleniu. Desi sparanghelul este lipsit practic de grasimi, are in componenta cantitati importante de acizi grasi de omega-3.

Beneficiile consumului de sparanghel

Exista numeroase motive care sa va indemne sa consumati sparanghel.

- Antioxidantii - Glutationul care se regaseste in sparanghel, contine 3 aminoacizi, combinat intr-o singura molecula, care serveste ca un puternic agent anti-oxidare in organismul dvs. Impreuna cu antioxidantii vitamina C, vitamina A (beta-caroten), zinc, mangan si seleniu, glutationul din sparanghel lupta impotriva radicalilor liberi care cauzeaza imbatranirea si deteriorarea celulelor.

 

- Cancerul - Este bine-cunoscut faptul ca inflamatia cronica si oxidarea celulelor poate creste riscul aparitiei cancerului. Cu proprietatile antiinflamatorii si antioxidante, sparanghelul este un luptator desavarsit impotriva cancerului de vezica urinara, la san, de colon, pulmonar, de prostata, ovarian, etc.

 

- Sanatatea inimii - Acidul folic, o vitamina B complexa, este esentiala pentru un sistem cardiovascular sanatos si se gaseste din abundenta in sparanghel. In primul rand, acidul folic, este implicat intr-un eveniment biochimic numit ciclul de metilare, care permite transcrierea corecta a ADN-ului, transformarea noradrenalinei in adrenalina si a serotoninei in melatonina.

 

In al doilea rand, acidul folic regleaza homocisteina aminoacizilor, care, la niveluri ridicate poate fi un puternic factor de risc in dezvoltarea bolilor de inima. Si in sfarsit, vitamine din grupul B, cum ar fi colina, biotina, si acidul pantotenic echilibreaza nivelul de zahar din sange prin metabolizarea corecta a zaharurilor si amidonului.

 

Proprietati sparanghel: