Omleta la cuptor cu sparanghel
Mod de preparare:
Punem o craticioara plina cu apa la fiert. Adaugam sparanghelul in apa care fierbe si il firbem 4-5 minute dupa care il scurgem de apa si il trecem printr-un jet de apa rece.
Il taiem in bucatele de 2 cm, sau mai mici daca doriti, si il calim 2 minute intr-o tigaie in care am pus 1 lingura de ulei de masline.
Intr-un vas separat, amestecam ouale cu laptele, cascavalul ras, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.
Adaugam sparanghelul care nu trebuie neaparat sa fie complet rece si amestecam.
Ungem o forma rotunda sau de chec cu putin ulei de masline si adaugam omleta.
O coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute. Cand este aurie la suprafata, este gata,
Este delicioasa si foarte simplu de facut. Se poate servi atat calda cat si rece.
Omleta la cuptor cu sparanghel
Ingrediente 2 portii:
2 oua
42 g cascaval ras
0.5 pahar lapte
2-7 fire de sparanghel
patrunjel, sare,piper dupa gust
