Creveti si sparanghel inveliti in costita afumata
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 230 grade Celsius. Sparanghelului i se taie cotoarele , se da cu sare, piper, praful de usturoi si uleiul . Se mesteca sa fie acoperit bine de ulei.
Se iau tulpinile de sparanghel si se invelesc in costita incepand de la un capat si continuand de-a lungul tulpinii, lasand capetele sparanghelului afara. Se pun cu capatul de costita ramas in jos intr-o tava neunsa .
Se baga la cuptor 20 minute, intorcandu-se tulpinile la jumatatea timpului .
Se incinge cuptorul la 260 grade Celsius sau mai mult daca tine cuptorul. Crevetii se tamponeaza cu un servetel pentru a elimina excesul de apa, si se dau cu putina sare si piper .
Se inveleste fiecare crevet in jumatate de felie de costita, incepand de la cap si lasand coada neinvelita, si se pun intr-o tava neunsa, cu capatul de costita ramas liber in jos . Se baga in cuptorul incins 10 minute, intorcandu-se crevetii la jumatatea timpului .
Se scot si se servesc calzi, cu sos sau fara.Ungem o forma rotunda sau de chec cu putin ulei de masline si adaugam omleta.
O coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute. Cand este aurie la suprafata, este gata,
Este delicioasa si foarte simplu de facut. Se poate servi atat calda cat si rece.
Ingrediente 3 portii:
0,5 legatura sparanghel
0,5 pachet costita afumata taiata felii subtiri
sare si piper dupa gust
0.5 lingurita praf usturoi
1.5 linguri ulei de masline
8-20 creveti cruzi mari, fara crusta si curatati
aproximativ 10 felii de costita afumata taiate jumatati
sare si piper
